NieuwsNieuws

Op 4 november organiseert Liberty Maastricht een Liberty Party in de zaal van Brasserie Restaurant De Poort in Beek, Zuid-Limburg. De party begint om 20.00 uur en zal tot 01.00 uur duren. Entree is € 8,- p.p. voorverkoop, € 10,- aan de deur. Op tijd reserveren via: mail@libertymaastricht.nl
Voor de mensen die het leuk vinden kan er voor de party gezamenlijk gegeten worden.
Men kan dan kiezen uit Limburgs zuurvlees of saté of voor de vegetariërs een vegaburger.
Incl friet en salade. Prijs € 15,50
Voor de visliefhebbers is er zalm ook inclusief friet en salade. Die prijs is wel wat hoger € 19,50.
Ook dit moet men reserveren via mail@libertymaastricht.nl
Uiterste inschrijfdatum eten 9 oktober
Wees echt op tijd met reserveren.
Wij willen de Liberty Party in stijl vieren met gepaste kleding, mag wo2 geallieerd of burger zijn of netjes in pak of jurk.
De muziek zal dansbaar zijn dus als mensen willen lindyhoppen of anderszins swingen of in elkaars armen eens rustig willen dansen. Het zal dus echt niet alleen muziek uit 1940/45 zijn. Al zal het zeker ook geen muziek van nu zijn.
Wij vieren de vrijheid, en dat verdient een feestje. Als de stichting uit de kosten komt gaat het overgebleven geld mede naar de 80 jarige bevrijdingsfeesten in 2024.momenteel zijn wij volop in voorbereiding met het organiseren van het Bevrijdingsfeest van 12 t/m 15 september 2024. noteer deze data alvast in jullie agenda.Boek te koop:

Wachtwoord Schaakspel". Dit boekwerk werd uitgegeven onder eigen beheer.
Deze uitgave kwam tot stand op non profit basis en is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Maastricht en omgeving.
De gevechten op 10 mei 1940 zijn door verschillende auteurs al meermaals beschreven. De auteurs van dit boek beperken zich hoofdzakelijk tot het gebeuren te Maastricht en directe omgeving. Met foto’s en kaarten uit het verleden en het heden proberen wij de lezer mee te voeren door het Maastricht van toen en nu.
We hopen dat de gedetailleerde verslagen, van de korte maar hevige strijd, de lezer meer inzicht geeft in wat er zich in Maastricht en omgeving gedurende die eerste oorlogsdag heeft afgespeeld. We hopen op die manier recht te doen aan de inspanningen en opofferingen van de Nederlandse soldaten en burgers tijdens ‘De Slag om Maastricht’.
Het boek telt 310 pagina's en meer dan 200 foto's. Het formaat is A4 staand (21,0 x 29,7 cm). Het boek heeft een softcover omslag glanzend gelamineerd.
De uitgave kost € 25,00, exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen €5,75 (pakket versturen naar een huisadres).
Heb je interesse: stuur een berichtje naar webmaster@breurhenket.com

 


 

Evelien van Flachsfotografie heeft een paar mooie ansichtkaarten gemaakt van het bevrijdingsfeest in Valkenburg op 13 september 2019

 

Op deze plaatsen zijn ze al te koop, scan de QR code